Kugghjulspumpar med gjutjärn maximerar din produktivitet.

Det finns mängder med fördelar med att använda gjutjärnsväxelpump som din kugghjulspump. Allt för att maximera din produktivitet. Olika märken finns men det finns olika fördelar med att använda just gjutjärn till din kugghjulspump med tanke på ständig användning. Vi berättar mer om kugghjulspumpar.

Gjutgärnspumpar

Med banbrytande avancerade tekniska funktioner är gjutjärnspumpar en av de mest populära tillverkarna av kugghjulspump. De är idealiska för hantering av frätande, viskösa och olika vätskor under låga till höga flöden, olika tryck, olika temperaturer och flera temperaturapplikationer. Med hjälp av denna teknik kan företag bedriva sin verksamhet mer effektivt och mer ändamålsenligt. Kugghjulspumpar finns i olika material, såsom gjutjärn, segjärn, kolstål, rostfritt stål och andra material, du väljer men gjutjärn ger en extra styrka.

Hur fungerar en intern kugghjulspump?

Det finns något som heter interna växelpumpar. Dessa är pålitliga, enkla och lätta att underhålla. Detta gör dem idealiska för hantering av tunna vätskor, eldningsolja och lösningsmedel, samt tjocka vätskor som asfalt och lim. Den interna kugghjulspumpen är en roterande pump med positiv deplacement som förflyttar vätska genom att rotera pumpelementen. Det finns ofta två växlar i interna kugghjulspumpar, dels ett drivhjul som kallas rotorn och dels en driven kugghjul som kallas tomgångshjulet. Mellanhjulet passar in i rotorn och roterar tillsammans med den. Rotorn är fäst vid axeln, som är kopplad till en drivenhet (vanligtvis en elmotor) som driver själva pumpen. Kugghjulen löser sig vid pumpens sugsida och skapar ett vakuum som drar in vätskan i pumpen. Denna vätska transporteras till utloppsporten. Vid utloppsporten kommer kugghjulen in i nätet, vilket orsakar högt tryck och utsläpp av vätskan. Det avgörande är att pumpen inte utvecklar något tryck under hela processen. Det övervinner mottryck och överför vätskan positivt från ena änden till en annan. Mottrycket den kan arbeta mot är direkt proportionell mot kraften den får från föraren.

Kugghjulspumpar kommer med olika funktioner

Den interna växeldesignen kan hantera olika viskositeter och ge oöverträffad effektivitet i många industriella tillämpningar. På grund av sin unika design, flexibilitet och enkla underhåll är kugghjulspumpar kända. Kugghjulspumpar i gjutjärn kommer med en rad funktioner och fördelar som säkerligen förbättrar arbetets prestanda och konkretisering. Dessa pumpar är kända för att erbjuda en utmärkt effekttäthet i ett litet paket. Detta samtidigt som de också är kända för sin pålitliga, hållbara prestanda under högt tryck.

Olika varianter

Med det stora utbudet av pumpar som finns på marknaden idag är det ibland komplicerat att analysera vilken som är bäst lämpad för just din verksamhet för att hantera vätskans viskositet eller generera rätt flöde och tryck. Allt hänger på vilken typ av verksamhet du bedriver och vad det är för typ av vätska eller annan materia som ska igenom kuggjulspumpen. Handlar det om alkoholer, lösningsmedel, asfalt, matprodukter såsom majssirap, färg eller bläck? Som du hör finns det mängder med olika lösningar som du kan använda. Naturligtvis finns det experter som du kan rådfråga ifall du är osäker. Dessa är oftast experter på olika sorters märken, vilket du får ha i åtanke när du rådfrågar någon.